¤##¤#¤#¤#

 

Ta kontakt for en hyggelig ulveprat.

Get In contact for a wolfhound talk.

 

 Hilde Lorentzen

                   Sentrumsvn. 48                  

8646  Korgen

     tlf:75191399/mobil:47361506 

     epost:  irsk@ulvehund.com

Tully som bor i Harstad.

22. Mars. I går hadde vi en liten fellestur i fint men kaldt vær. Tilsammen var det 4 personer og 9 ulvehunder.

 

Yesterday we have a trip in nice but cold weather. We were 4 persons and 9 wolfhounds.

Fikk dette herlige bildet av Shawnessey og Donegal, guttene til Tricia and Luther Lund som bor i Seattle.

 

Got this loveley picture of Shawnwsey and Donegal, who Is Tricia and Luther Lund boys.

27. Des. Julehilsen fra Mette og Happy: Alt er bra med lille Happy :) koser seg på gården og gjør en

kjempe jobb på jobben.

26. Nov. Sist helg var Annika og jeg på Korgfjellet i et herlig vær med nysnø, som hundene elsket.

 

Have been up at the topp of Korgfjellet in lovely weather and the dogs love it so mush.

19. Nov. Sist helg var vi og besøkte Peter. Hadde noen fine turer i nydelig vær. Desverre lå kameraet igjen hjemme så det ble ingen bilder. Men en ting er sikkert, Karol er en herlig og stabil hund, se selv:

 

Last weekend we visit Peter. Have some nice walk in the field, but unfortunately I forgot my camera at home. But for sure, Karol is a lovley and stable dog, see yourself:

3. Nov. Lea døde i dag,vel to uker før hun ville fylt 12 år. For tre uker siden ble det oppdaget en kul på venstre kne. I helgen sluttet hun å spise og tiden var inne til å la henne få slippe. RIP Lea og takk Peter.

 

Lea is dead. Two weeks before she will be 12 year. Tree weeks ago they found somthing on her left knee (cancer) Last weekend she stoped eat and it was time to let her go. RIP Lea and thanks to Peter.

29. Okt. Da har vi fått den første snøen! Og selv om jeg ikke tror den blir liggende er hundene veldig glade for det.

 

Then we've got the first snow! I don't think it will stay, but the dogs enjoy it.

Foto: Torsten Widholm

15. Okt. HURRA for Acke!!! Sist helg var Annika på utstilling i Sundsvall med Drummie og Acke.

Drummie fikk Res.Cert og Res.Cacib og ble 2. beste tispe.

Acke ble 2. beste hannhund og ettersom han ble 8 år den 23. august skulle han også inn og konkurere om tittelen: beste veteran. Og gjett om han gjorde det bra..... Han ble BIS VETERAN! Grattis til Acke og Annika!!!

Dommer var Regina Tromp-Pruijn og for Bis veteran var Moa Persson.

 

4. Okt. Var det utstilling i Harstad og vi var så heldige å få bo hos Tully m/ familie. Hadde ei koselig helg med tur og hyggelig samvær. Tully ble helt fra seg da han fikk besøk av 3 ulvedamer.

Grace ble Bir, Chanel 3. btk m/ res.cert, Drummie og Tully fikk vg. Dommer var Gunnar Nymann.

19. September. Hjemme igjen etter EDS og ei uke i Irland. Godt å ha alle hundene samlet og jeg vil takke alle som stilte opp som hundepasser mens jeg hadde ferie. Kunne ikke reist uten dere :-)

Grace ble nr 2 i ch klassen og Baily fikk vg. Dommer var Luis Pinto Teixeira.

30. Aug. I dag er det 1 år siden Olaug og jeg satt her med Drummie og syv små svarte valper. Året har gått fort og nå er de blitt noen store og langbeinte "tenåringer" som fortsatt vokser

Chanel er 54kg og 79 cm. Dublin er 90 cm og 60 kg. (etter at alle tre damene har hatt løpetid)

28. Aug. Har fått bilder fra Nipso og Anne i Finnland som jeg endelig skal få vist fram.

 

Got some picture of Nipso in Finland for a while ago.

20. Aug. Nesten en måned har gått og jeg har ikke skrevet noe. Været har vært dårlig men nå har sommeren endelig kommet til oss her nord. I dag har både hundene og jeg bada og det er virkelig herlig.

 

16. Aug. Var vi på utstilling og dommer var Petter Fodstad. Grace ble Bir og Baily Bim, Drummie og Dublin fikk Cert og Chanel fikk Res.Cert. Grace ble Big 1. Jeg fikk også Hp for oppdrettet og ble Bis 2 oppdretter.

 

6. Aug. Var vi på utstilling og dommer var Ligita Zake. Baily ble Bir, Drummie, Chanel og Dublin fikk Exelent og ikke mer. Bayly ble da også 2. Big.

24. Juli. Noe er da bra med det dårlige været, lite folk på stranda så hundene kan løpe fritt :-D

 

Something is good with the bad weather, not many peaople at the beach so the dogs can run free :-D

Sammen med Peter, Lea og Karol, Scarlet og Chanel på Rognsmoen ved Grong.

På Stokkvola med Jorun og Alva, Monica og Anders, Edgar, Alfie, Scarlet og Chanel

LOOK AT THE VIEW!

15. Juli. Sist helg besøkte jeg slektninger og venner. Vi hadde noen fine turer og været ble etter hvert strålende.

 

Last weekend i was visiting relatives and friends. We havesome nice walk and the wether became gradually nice.

 

1. Juli. Var i Bodø på utstilling i helga og endelig fikk Baily sitt store Cert og kan titelers Norsk/ Svensk champion. Drummie fikk VG. Det var hennes første utstilling etter valpekullet og hun likte seg ikke. Grace ble Bir, Baily Bim og

Grace ble også 4 Big, så vi må si oss fornøyde med det.

 

Last weekend we was at a show and no Baily is Norwegian/ Sweedish champion as his sister Grace, who got Bob, Baily got Best oposite, Drummie who was at her firs show after having puppies last year, and was not comfortable, she got VG. Grace got also Big 4, so we are very pleased.

Begivenheten ble feiret med en laang skogstur etterfulgt av middag hos Annika

 

The event was celebrated with a loong walk in the forest and followed by dinner with Annika.

24. Juni. I helga har vi hatt mye besøk og været var aldeles herlig. Hundene er ikke helt aklimatisert enda, men Peter og jeg fikk oss en fin tur i skogen sammen med hundene.

Det dukka også opp tidligere ulvehund folk, som var heldige å få hilse på ikke mindre enn åtte ulvehunder.

Men det gjeveste besøket var Lea (søster av Cartoon) som snart blir 12 år.

 

We have had a loveley weekend with many visitors this weekend. The weather was glorious and the dogs are not completely acclimated yet. But we have a nice walk in the woods.

But the most prestigious visit was Lea (sister of Cartoon) almoust 12 years old.

18. Juni. Hjemme igjen etter en hektisk tur til Gol. Det er som vanlig hyggelig å treffe gamle venner og stifte nye bekjentskaper. På utstillingen var det Chanel som gjorde det best med Exelent, Grace, Baily og Dublin fikk VG.

Da utmerket vi oss mer i lydighet. Av 5 ekvipasjer ble Scarlet nr 2, Grace nr 3 og Baily nr 4 , noe som jeg synes er veldig hyggelig. Så kom igjen folkens, ulvehunder kan, om du vil ;-D

 

Home again afther a looong and hectic trip to our special IW show. It's always nice to meet old and new friends.

Chanel did best of our dogs with Exelent, the other one got VG. But in obidience we did quite good. Of 5 equipages, Scarlet got 2, Grace 3 and Baily 4. So come on, wolfhounds can, if you want them to ;-D

 

På besøk hos Alfie. Der var også Buddy som Dublin og Chanel hilser på. Dublin og Alfie slapper av etterpå.

 

 

9. Juni. Nå pakker vi i bilen og kjører til Gol på Spesialen. Underveis håper jeg å treffe noen av valpene. Når vi kommer hjem håper jeg å få lagt ut siste nytt om valpene som ble 9. mnd den 30. mai. Har fått noe stoff, men venter fortsatt på resten. Jeg skal også skrive litt om mine to søte små.

 

No we are going to our IW show. Hope to meet some of the puppies from my last litter.

23. Mai. Disse bildene av Alfie og Buddy fikk jeg i april. Tydelig at de "trondhjemske" brødrene koser seg sammen.

Etter en lang og herlig tur i "trollskogen" er det godt å slappe av på veranda'n.

 

19. Mai. Ja da er vi over halvveis i mai og jeg føler at jeg skulle hatt en sekeretær som kunne ta seg av sida mi mens jeg holder på ute med hus, hage og hunder. Det er så herlig at lyset nå er helt tilbake og de fantastiske nordlandsnettene kan nytes igjen, bare synd det fortsatt er så kaldt. Har fått flere bilder og tatt noen selv også. I tillegg har jeg hatt besøk av Berit og Geir i helga og vi fikk noen fine turer sammen i godværet.

20. April. Her er noen bilder jeg har fått fra valpekjøpere i det siste.i det siste.

Buddy har vært på påsketur sammen med noen barn og Nipso har vært i nord Finland på ferie.

 

Har i det siste hørt om flere tillfeller av øremidd/ sopp, så gjør det til en vane å sjekke ører og tenner samtidlig som du steller pelsen. Da kan du spare hunden for mye plager og deg selv for manga penger :-)

 

Have heard about several dogs with problems with theyre ears latley, so sjekk ears and teeth when you are grooming your dog. It will save the dogs for lots of pain and you for a lot of money :-)

3. April. Hei og god påske alle sammen. Her i Korgen er ikke været topp, men våren er tydeligvis underveis. Vi koser oss med lange turer i nær området og appelsin og hunde goddis på verandaen.

Hadde besøk av Varg m/ familie men var så opptatt av prat og pels stell at jeg helt glemte å ta bilder. Vi gikk tur og Varg så ut til å kose seg sammen med Chanel og Dublin, som nå er helt uten valpepels og klar for sommeren.

 

Happy Eastern. Here we are staying at home and are going for long walk and have some goodis outside afterwards. We got visit from Varg and family but I was so engaged that i forgot to take pictures. We went for a long walk and Varg seems to be happy playing with Chanel and Dublin.

6. Mars. Har fått brev fra Melli og Liv i forbindelse med at valpene er 6 måner, les det og le :-D

 

Jeg mener ulvehundeiere skulle fått utdelt et par ekstra armer og et sladrespeil ;-) da hadde det kanskje vært enklere å klare dagligdagse greier, og f.ex å få tatt noen bilder og filmet alt det gale og rare og fantastisk morsomme denne lille, store, oppfinnsomme, kreative, lure, elsklingen klarer å få til i løpet av noen øyeblikk ….. Det er til grensen av tålmodighet men bare å le seg ihjel av !!

Vi har det veldig morsomt og koselig, og godjenta vokser og vokser og vokser… over 40 kg alt ! Det er jammen så lettvint med en hund som spiser og trives, og hun er stadig klar for en ekstra belønning i form av et tyggebein. Vi hadde en forferdilig runde med mage-trøbbel her på nyåret, helt krise stakkar da det skjedde om natten og hun klarte ikke å holde seg inni inhegningen sin, stakkars liten. Det var traumatisk med gris på hele seg og overalt på tepper og madrassen og på bamsen atpåtil. Hun fikk jo prøvd dusjfasilitetene her og vi brukte hele dagen på å vaske da, men jeg tror det ble noe hun husker, for hun er stadig ute etter å rydde opp bæsjen sin etter det. Det skjedde nemlig selvfølgelig en gang til noen dager senere, men hun var heldigvis ikke innestengt da så hun var ikke så sjokkert . Jeg fant da ut, som jeg mistenkte og testet, at det var noe feil og dårlig med kjøttforet hun fikk, og det måtte en del prøving til før vi fant for hun nå både tåler og elsker. Helsemessig ellers har det bare vært sopp i ørene, som nå er ferdig behandlet, så ingen unskyldning lenger for ikke å høre etter ! Navlebrokket er nesten usynlig, og det er bare den ene nedre hjørnetann som evnt kan bli et problem da den treffer ganen, ser det ut til foreløpig.

Leken går så det suser rundt i stuen her, og hun driver skikkelig spurt-trening i haven når føret tillater det. Ute har hun en knallgul håndball som hun løper rundt med i munnen… og det er jo så mye deilig vegetabilske saker å tygge og gnage på!

Det har til nå vært en utfordrende vinter med altfor mye is og tull på veiene her på sørøstlandet, så vi har måttet begrense turvalget til de stedene kommunen har giddet å strø. Men, Melli synes det er absolutt stas å gå samme tur som i går, « What`s new i dog -poo today», og får mer og mer selvtillitt i møte med både folk og dyr. Hun er så snill med andre at det er helt rørende, og vil helst kose og slikke alle i ørene av alle ting, og vil leke og skjønner ikke at hun gjør det litt voldsomt når hun fiker til dem med labben;-) (noe jeg prøver å trene på å avlyse helt, da jeg får en del ørefiker selv i gledens oppstuss) Vi har også måttet trene hardt og konsekvent på å klare å beherske instinktene litt og skjønne at jeg henger faktisk i den andre enden av båndet, og vi mååå faktisk lære litt sivilisert oppførsel og ikke nødvendigvis bruke all muskelstyrke hele veien, og vi kommer frem ! og at andre kanskje ikke alltid vil hilse ;-) « Hun er ikke farlig altså, hun er bare en liten valp !» blir en gjentagelse, men all synes hun er helt skjønn, og ja verdens peneste !

Det går veldig bra nå, hvis det ikke blåser da, for da må vi styrte avgårde etter alt som fyker i vinden, og hun vil gjærne opp i luften etter fuglene, og klatre etter ekornene oppi trærne osv, alt ser jo så gøy ut !!! Det blir flere steder å utforske nå som våren er i anmars her, og allerede er det vanvittig mye nye rare og interessante lukter å ta inn.

Lille koseklompen finner på, som sagt, utolig mye rart, hun opererte bamsen sin for tilstoppning her en dag, dvs det måtte dras ut alt som var av vattfyll!, det så ut som det hadde snødd her inne..

Og hører jeg det klirrer i taklampen, er det bare erteguri som står på alle fire oppå spisebordet .. og glemmer jeg en ting eller en skapdør, er vi der og «rydder» litt. Og nå fortiden har hun fått værdens gøyeste lille røde klompe-sprett-slags-ball som er best å kaste innunder møbler og slikt så det blir liksom masse høye lyder og en større utfordring å få den fram igjen (jeg nekter å krype etter den en million ganger nemlig ;-) ). Så, etter en stund er det om å gjøre å slå på av-knappen, prøver å lære henne tegnet for pause ; to fingre opp som to streker= pause. (en finger opp = nå er det nok !) Hun er veldig veldig intelligent og skjønner sååå mye,,,, når hun selv bestemmer seg for det og har lyst til det. Grønne grinder , bare en spennende utfordring ! Så, som regel må det noen forhandlinger til og jeg må være streng, og da kommer hun inn med Baby-trikset, dvs være veldig veldig bitteliten og bare kløs på magen og er så snill å grei atte, og slikke slikke og småbite og sitte oppå mamsen. Og hver dag må vi ha denne pausen vår sammen på sofaen... kan en være lykkeligere når denne myke store pelsklompen kryper oppå og legger seg til med snuten inn i halsgropen til mamma og sovner på øyeblikket. Det er ekte kjærlighet her, og jeg takker hver dag for å være så heldig som har fått denne personligheten hjem til meg, og får oppleve alt dette som gir andrenalin, latter og lykke, og glede for oss.

Kanskje blir det tatt noen bilder etterhvert også , når jeg får øvd meg litt på hurtighet og smidighet, så øyeblikkene havner innenfor linseområdet og ikke forlengst er over før jeg finner ut hvor jeg la telefonen.. og slikt.

 

Nå feirer vi videre og Melli er litt sjalu nå når jeg er opptatt med dette her, og , ja se der ja, har vi skoen min, og nå romsteres det vist bortpå spisebordet igjen ( det skal sies at det ligger veldig mye spennende oppå der, alle stoffene mine som jeg hadde planer om å sortere og rydde opp i ….), og ja , maten blir nok lunken i dag, men det gjør ingen ting. Alt godt vider til deg og dine, Hilde

Klllllllleeeeeeeeeeem Melli & Liv

20. Mars. Har fått bilder både av Varg og Tully, men pga sykdom har jeg ikke fått lagt ut noe. Men her er gutta :-)

 

I've got pictures og to of my young boys weeks ago, but have had the flu. But here they are at last :-)

Varg som bor i Bodø.

1. Mars. Valpene har blitt 6 måneder nå og jeg har vært helt heldig å få hjelp av Annika med fotografering.

Dublin er nå 79 cm og veier 48 kg. Chanel er 74 cm og veier 44 kg.

De sender en hilsene til alle de fem søsknene sine.

 

 

23. Febr. I går var vi i Mosjøen på besøk hos mamma Drummie, tante Luna og Kaisa. Det ble et gledelig gjennsyn og alle syv hundene kosa seg i det milde vinter været. Ikke fritt for at Olaug og jeg kosa oss vi også :-)

 

Sunday we was visiting mum Drummie, aunt Luna and Kaisa. All the seven dogs seems to have a nice day.

19. Febr. Fikk en trist beskjed fra Bergen i går. Moki er død, hun hadde kastet opp dagen før og var i dårlig form.

De hadde ligget sammen med henne og hjertet hadde plutselig stoppet. Hun er søster av Grace og bare 3 år 8 mnd.

Vet enda ikke hva det var. Sender mange gode tanker til Hege og familien som nå har mistet en god venn. RIP Moki.

 

Got bad news about one of Grace' sister who died last night. She have womit the day befor and they slept with her because she was not beeing well. Still do not now what it was.

 

18. Februar. Har fått flere bilder avBuddy som ser ut som han koser seg med sin nye familie.

 

Have got more pictures of Buddy and he seems to have a good life.

Buddy og "bror" Johannes er blitt beste venner.

Det har blåst kraftig ved kysten. Best å holde seg litt på avstand. Men må man, så må man :-)

It has swept sharply on the coast. Best to keep distance from the see. If you have to, then you have to.

 

 

7. Febr. De siste dagene har det stormet rundt husveggene, men i går kom vi oss en tur ut i skogen og det var både store og små glade for( ikke minst jeg) Det har vært dårlig vær i Trondheim også, men i går fikk jeg dette koselige innlegget sendt fra Alfie's familie: (Alfie er nr. 7)

Vi har vært ute og leika i hundepark, og da tok vi disse bildene av Alfie og Edgar :) (den siste er fra etter turen, alfie var sliten) Alfie har nettopp kommet seg etter at han brista foten på vei ned trappa, og er kjempeglad for at han får springe rundt igjen. Han er en liten turbo, han elsker å møte folk og er ikke alltid så lett å holde igjen når noen kommer mot oss, så det jobber vi mye med. Storebror Edgar er kjempegøy å leke med, tilogmed når Edgar ignorerer han så følger Alfie etter :) Det er så godt at vi endelig har to ulvisa i heimen, de holder hverandre med selskap og går til hver sin forelder når de vil ha kos. Det får de mye av!! Vi er så takknemlige for at du har gitt oss en av dine hjertebarn, og for at du har blitt en del av familien vår :) vi sender opp masse klemma og ulviskyss! Hilsen Monica, Anders, Edgar og Alfie :)

 

 

Alfie Edgar og Alfie

3. Febr. Hei alle sammen, nå skal jeg ta meg sammen og skrive litt her. Januaren har blåst avgårde med arbeidsfolk i huset og oppussing av bad. Gleder meg veldig til det blir ferdig.

Det har ikke skjedd så mye her, men vi trener valper og gleder oss over at sola er tilbake igjen.

Har ikke fått så mye tilbakemelding fra valpekjøpere enda i år og håper på mange fine bilder nå etter hvert som dagene blir lengere.

 

Fikk et kjempe koselig nyttårsbrev fra Bodø av de som har Varg (nr 3) som jeg har fått lov til å kopiere. Det beskriver så godt fornøyde valpekjøpere og jeg leste det med tårer i øynene.

Tispene er tre svarte cocker damer, så ver så god her kommer det:

 

Hei, og godt nytt år. Lovet å sende deg bilder på Mail, men bildene vi har er ikke særlig gode. Ikke nå å legg på hjemmesiden din. Prøver på fotojakt i helga, når vi drar på hytta.

Her har jul og nyttårsfeiring vært avslappende og deilig. Dro på hytta 1. Nyttårsdag. Været nyttårsaften var så ille, og kjøreføret så dårlig, så vi ble i byen. Raketter, no problem.

Varg har det godt. Trur han lev et godt valpeliv. På hytta spring han laus med de andre, i byen e han laus i hagen ilag med oss tobeinte( her e ikke de andre firbeinte laus). Vi trena også en del bånd.

Varg e trygg og god på de han kjenn, men naturlig nok litt reservert og nyskjerrig i fht fremmede, og det syns vi e fint. Han har det fint i lag med ei av tispan når vi e på jobb, og Bobbe begynn litt seint et par daga, og han e ofte innom hjemme ellers. Tispan tar ansvar kvar sin gang før støtte og pass når vi e borte.

Vi syns det går over all førventning�.......

Vi e litt usikker på vokst og vekt, men trur det e fint..... Den 16. Desember veide Varg 29,1 kg, og den 7. Januar va han 35 kg. Vi før vektkurve, og vil vei han hver 14. dag. Det e trygt å vit at vi ikke driv han før raskt i vekt, men heller ikke det motsatte. Ka tenk du om dette?

Vi syns han ser veldig flott ut, og han e fornøyd og rolig. Fordøyelsen e perfekt, og han e fullstendig reinslig, han varsla ka han vil. Tydelig språk, og eg trur vi e ganske god på å svar. Vi begynn å "les" Varg trur eg.

Han vil herje med hundejentan innimellom, men han e lett å rettled, og de vil jo også herje med Varg, men de e ikke så lett å bærre rettled....

Varm geitemelk til kvelds e fortsatt en høydare.

Som du hør, Hilde, vi har fått en gave, håpa Varg kjenn litt på at han e kommet på rett plass, når han måtte forlat deg og Korgen. Varg sov i senga vårres, men han begynn å bli stor.. Det spørs om det ikke bi madrass ved sida av senga om ikke så lenge.

 

Vennlig hilsen

Kari, Bobbe, Varg, Kia, Tinka og Joni.

Amneris, katta i huset hælsa( ho e egentlig sjefen)

20. Jan. I helga reiste Buddy fra oss. Han har flyttet til Trondheim og treffer nok bror Alfie om ikke lenge.

Det ble tomt da han dro, men jeg vet at han får det bra hos Berit og Bjørn.