30. August. HURRA for Alfie, Buddy, Tully, Varg, Mellie, Chanel og Dublin som fyller to år i dag!!!

 

HURRA the puppies are two years today, happy birthday everyone!!!

23. August. HURRA for Acke - Lurbackens Arcus som blir 9 år i dag. Han er fortsatt i fin form og med på tur hver dag. Er glad for at han er far til Grace og "moffa" til Chanel og Dublin. Håper jeg får ha dem like lenge og (lengere)

Gratulerer Annika med "GOGUTTEN!!!

 

HURRA, Acke Is 9 year to day. He Is in good condition and are out walking with the pack every day.

Hope that his genes will let me have my dogs that long and longer.

HAPPY BIRTHDAY to Annika and her best boy.

20. August. Utstilling på Mo - RTBK med dommer Annette Bystrup.

Baily ble Bir og 2. Big Chanel Bim med Cert

Gratulerer til Annika som bestandig er like ivrig og stiller opp :-)

En stor takk til Lita som kom på at vi skulle ta bilde ;-D

 

 

24. Juli. Sommer og sol og lite oppdatering!!!

 

17. Juli var jeg i Piteå Med Grace, Baily, Drummie, Chanel og Dublin. Alle sammen fikk Ex, men bare Grace og Baily fikk Ck. Grace endte opp som 2. beste tispe.

Her kommer litt oppdatering fra rundturen med utstilling på Gol og i Trondheim.

 

Hadde ei fin helg på Gol med gamle og nye venner. Fikk hjertetestet Baily og Grace samt Acke med fine resultater.

På utstillingen fikk alle fem (Acke, Baily, Grace, Chanel og Dublin) Exelent. Grace ble 4. beste tispe og på toppen vant hun igjen beste bevegelse!!!

 

På Myndeklubbens utstilling lørdag i Trondheim fikk ingen av guttene Ex, mens Chanel og Grace gikk videre. Chanel ble 3.uk mens Grac ble Bir.

 

På NKK' utstilling søndag fikk alle Ex og Dublin tok det store Certet, Hurra!

 

 

13. Juni. Da var vi hjemme igjen etter endt utstillingshelg. Det gikk veldig bra og vi hadde ei fin helg i Bodø.

 

Lørdag fikk Dublin 2., Chanel Ck og 2. BTK og Drummie tok Certet og ble BIR + 2. BIG Dommer Martin Croeser.

Søndag fikk Dublin 1. og Ck 2. BHK, Chanel fikk Cert og 2. BTK og Drummie CK og BIR + 3.BIG Dommer Igor Selimovic.

9. Juni. Vil gratulere Grace, Drummie, Luna, Baily, Karol, Nipso og Happy med 5 års dagen. Vi feirer litt når vi kommer på utstillingen i Bodø i helgen. Ellers får vi ta det igjen under Artic Race for dem som har lyst til å komme og promotere den Irske Ulvehunden her da. Satser på et ulvis treff med god mat og drikke.

 

Happy birthday to Grace and her sisters and brothers. We selebrated later anf or all them who will came and see the Artic Race from my home, we will have a wolfis meeting then with good food and drinks.

23. Mai. I går hadde vi besøk av Liath (til venstre) på 8 mnd. som bor på Mo.

 

Yesterday a pup 8 mounth old caled Liath (left) visit us.

26. April. Så er det over. Et stort hjerte har sluttet og slå og min beste venn og supre flokkleder har lukket øynene for siste gang. Hun var så tapper til tross for store smerter, logret når jeg kom og forsøkte så godt hun kunne å følge med og opprettholde orden i flokken. Vet ikke hva hun døde av, men i ettertid mistenker jeg Meningitt.

 

My best friend and leader of the pack has closed her eyes for the last time. She had a lot of pain but always wagged her tail and try to keep track of the pack. I don't now what she died of but in hindsight, I suspect meningitis.

17. April. Det begynner å gå bedre med Scarlet nå, i tillegg til skiveutglidning har hun hatt en infeksjon i kroppen og har godt på sterk antibiotika. Hun har fått to omganger med akupunktur og jeg har masert henne daglig.Hun har vært "sengeliggende" i tre uker så hun er dårlig til beins, men vi har begynt opptrening og satser på at det skal gå bra denne gangen også.

 

It's starting to go better with Scarlet now, as well as slipped disc, she has had an infection in the body and has been on strong antibiotics. She has received two rounds of acupuncture and I nag her dayli.She has been "bedridden" for three weeks so she has problem with walking, but we have started rehabilitation and betting that it will go well this time as well.

16. April. Karol har vært på ferie i Tyskland sammen med Peter og Leo. Dette bildet er fra Schloss Berge i Gelsenkirchen. Greit å være hund der :-)

 

Karol has been on vacation in Germany, no prpblem to bring your dog at the restaurant :-)

 

30. Mars. Dette koselige brevet fikk jeg fra Anette. Hun og Kristian har overtatt Buddy nå.

Bernt er en morsom fyr som elsker å henge med familien sin. Han er så glad i kos og folk at han rett og slett ikke vet helt hvilken fot han skal stå på.

De første erfaringene vi gjorde oss med Bernt er at han ikke er en som vandrer langt av sted. Uten bånd er det tryggest å ikke stikke lenger enn 20 meter, og han kommer tilbake når noe roper. Da spesielt når man har godteri i hånden.

 

Vi har trent inn «på plass» og da kommer han og etter seg på venstre side. «Gå fot» går også bedre, men det er ikke alltid så lett når det er andre ting å sjekke ut enn akkurat den dumme foten =)

Å gå forbi hunder går også veldig bra nå. Det var litt tøft i starten men etter flere turer med Alfie og Edgar i bånd og mange turer der vi har fokusert mye på det å faktisk se på oss isteden for hunden ser det ut til at han klarer også dette bedre og bedre.

Han er en smart fyr, så han vet hva vi ønsker og gjør det ca 98% av tiden. Og det kan man ikke klage på i det hele tatt.

 

Når vi slipper han løs Zoomer han rundt og vi kan se han nyter å strekke på beina. Han er kjapp også, her om dagen glemte han å bremse da han ble kalt inn og da fløy Anette langt bortover gresset.

Men når noen faller er Bernt førstemann på plass for å gi et kyss på kinnet og venter pent til man har reist seg.

 

PÅSKEN:

Snø, det er det artigste Bernt vet. Han og Kristian har lekt i snøen utenfor hytta i hele påska, og får han ikke med seg noen ut i snøen hopper han rundt selv og han vil helst bli der en stund også.

Han koser seg også foran peisen, den har en hypnotiserende effekt på han, men han stikker ikke nesa borti, det tror jeg han skjønte av seg selv. Det beste er å ligge på reinsdyrskinnet og varme seg. Men man må ikke ta med reinsdyrskinnet ut, for på verandaen er skinnet skummelt og da vil han ikke bort… (vi har ikke helt forstått Bent-logikken på akkurat det)

 

Det Bernt ikke liker er ski og staver som ikke sitter fast i noen. Da setter han seg på god avstand til de er kommet på plass.

Men skiturer har gått bra, han traver pent på siden men følger med på hvor de dumme skiene er til enhver tid. Det går bedre og bedre hele tiden og i påsken var vi på tur med 10 mennesker og en ulvehund. Været var ikke det beste men Bernt brydde seg ikke om det. Han gikk løs fordi han synes det er fint å kunne stikke oppom teten litt å sjekke hvem som er der og så trave til de treige bakerst og se at alle har blitt med. Når oppgaven er fullført er det ut i løssnøen og hoppe, rulle og leke.

Av alle på tur tror jeg Bernt var den gladeste. Den sureste var svensken vi møtte som syntes hunder ikke skulle gå i løype.. Men det snødde jo så mye at den løypa var jo ikke der. :-P

 

På påsketur hos oss er det masse folk, både store og små. Også er det en liten hund som heter Mia.

Bernt er kjempeglad i folk han, så da vi tenkte at det kanskje ble litt mye styr og prøvde å legge han på soverommet ble han ikke glad, og gikk fint å la seg på senga si foran peisen som det midtpunktet han synes han bør være.

Både små og store er glad i han og han gav gladelig kyss på lattermilde barnekinn. Han er forsiktig og snill.

 

Mia og Bernt, de vet ikke at de samme dyr. Mia er jo tross alt like stor som hodet til Bernt, så inne på hytta ligger de hver for seg og bryr seg ikke om hverandre i det hele tatt. Men Mia er sjefen, for de gamle er tross alt eldst.

 

Bernt er rett og slett en stor hit i vår familie, og han ser ut til å stortrives her. Han har funnet plassen sin, han klarer å være hjemme alene når vi er på jobb og han har en fantastisk personlighet.

Nå ligger han på ryggen i senga si med beina i været og ser ut til å ha det flott =)

 

VI er kjempe takknemlige for å ha fått Bernt til oss. Uten hund er ikke huset et hjem sier de, og for oss er det ikke lenger hjemme uten Bernt!

 

Masse store Slarvete ulvehundkyss sendes fra Bernt!!

# ¤ # ¤ # ¤ # ¤

 

Bernie have now been with us for a while an we now feel it is time for an update on how he is doing.

 

Bernie is a funny guy, and he loves spending time with his family. He enjoys cuddles and people so much he does not know which legs to stand on. The first we learned about him is that he does not wander far from his flock. His limit is about 20 meters and he coms sprinting back when we call him. If someone has candy, it helps even more.

 

We have been working on the ”in place” command and now he comes and sits down on the left side of me when I call him. The ”heel” command is also improving but it is hard for him to concentrate just on the stupid command when there is so much to check out.

 

Walking past other dogs is also a easier task now after working on this with Alfie and Edgar and working every time we meet other dogs.He is a smart dog and does what we want of him 98 % of the time, and that is something we are pleased with.

 

When we let Bernie of leash he Zoomies around us and it is clear he enjoys stretching his legs. He is so fast and the other day he forgot to put on the breaks and Anette was suddenly flying over the grass, but when someone falls he is the fist one there to kiss your face and wait for you to get up again.

 

EASTER:

Snow is the best thing Bernie knows. Him ans Kristian was out playing around the cabin the whole easter, and if no one wants to go in the now with him he just romps around alone in it.

 

He also loves to lay in front of the fireplace. It just hypnotizes him but he is never to close to it with his nose. He figured that out by himself.

 

He loves sleeping on the rainderrskin in front of the warm fire, but you must never take the raindeerskin outside, because then it is suddenly scary ( a bit of Bernie-logic we don’t understand)

 

He does not like skies when they are not attached to a human being, he will sit on a good distance until the equipment is in place, but in the trail he is good. He trots beside us but keeps a watchful eye on the stupid skies. We were 10 people and Bernie on a skiing trip in not the best weather and he loved it. Going from the people in front to the slow people in the back to check that everybody is there. After that job was done he just played around in the snow.

We think Bernie was the happiest on that trip, and the Swedish guy complaining about dog feet in the trail was the grumpiest =)

 

We are a lot of people during Easter at our cabin and Bernie did so well with all of them, and when we tried to put him in an other room so he could get some peace he came right back out demanding to be the center of attention.

Both adults and children love him and he gives lots of kisses to the giggling children.

There was also a small dog there; Mia but we think that they don’t recognize each other as dogs so they just sleep on their own side of the room. But Mia is the boss, because she is the oldest.

 

Bernie is just a big hit in our family, and the looks like he is enjoying us to. He has found his place in the pack, he can be home alone when we are at work and he just has the greatest personality.

 

As I am writing this he is laying on his back with all four legs in the air and seems to enjoy life. We are so grateful to have Bernie in our life, there is no home without a dog they say, and our house will never be home without Bernie in it <3

 

A lot of big wolfhound kisses from Bernie! And many hugs from Anette and Kristian.

 

 

27. Mars. Da er påska nesten over og da håper jeg mange har bilder av dere og hundene på tur å sende til meg.

Her har det vært hektisk, var på ferie før påske og da jeg kom hjem hadde Scarlet skada seg. Hun har en skiveutglidning og har smerter og er fortsatt delvis lam i en bakfot. Har vært på Grong dyreklinikk for full undersøkelse og sjekk og hun har fått kortison, så nå er det bare å håpe at det gir seg så jeg får ha henne en stund til. Prognosen er ikke god men jeg tror og håper hun klarer det denne gangen også.

 

Scarlet has got an slipped disc and can't stand on her left backleg, have got steroid and pain killer so i hope she can manages this time to.

 

Men, har fått et koselig påskehilsen fra Liv og Melli jeg vil dele med dere:

 

Hei, hvordan har dere det ?

Her er det veldig deilig og vårlig for tiden. Det er våronn innendørs med spirer i vinduskarmen og nedpakking av ulltøy og på med sommersko og annet. Hageputene er på plass i solhjørnet på verandaen og det spirer faktisk også så vidt det er hist og her ute i haven.

Vi fikk imidlertid ikke vært med på St. Patriks som vi hadde gledet oss så til, for Melli fikk løpetid to dager før, så dengang ei ;-(

Men ellers er vi friske og raske, særs Melli, veldig aktiv og gøyal og lykkelig for alt ! hun er ganske valpete ennå og litt tussete med dette løpetid-greiene. Virrer veldig mye rundt, og har glemt noen lover og regler, men er ekstra kosete da.

Jeg har vært så heldig å få en midlertidig 50%-jobb, og det går så fint for Melli å passe huset mens jeg er borte.

Hun til og med prøver å hjelpe til å «rydde» litt forskjellige saker på egen hånd … og har kanskje gledet seg litt til jeg skulle gå om morgenen (?)…

Men nå har vi påske-fri og vi skal gå lange turer, kjøre masse bil(som hun bare eelsker), og spise masse godis(tyggebein for enhver anledning) !

Det blir spennende å høre om det blir valper hos deg igjen . Lykke til på forhånd.

Snakkes Kleeeemmmmer Liv & Melli

 

17. Mars. Da var det St.Patriks day og jeg er bortreist, men flagget henger i gangen.

Happy St.Patrics day.

7. Mars. Det har vært lite å skrive om. Alle tispene har/ har hatt løpetid (ingen parring), så Dublin har vært på vinterferie hos Annika en tid. Buddy har fått nytt hjem og har det veldig bra.

10. Februar. Da er jeg igang igjen. Det har ikke skjedd stort i januar men nå er det ting på gang. Har en gutt på 18 mnd.som skal omplasseres og tispene har begynt å løpe, så nå krysser jeg fingrene for valper til våren.

Oppdatering kommer etter hvert.