De 7 små dverger The 7 tiny dwarfs

 

10. Sept. Nå har øynene begynt å åpne seg og det virker som de kan høre litt.

 

No the eyes have started to open and it seems that they maybe can hear something.

 

14. Sept. Valpene er blitt 2 uker og jeg har begynt å gi dem litt kjøtt. Tror de kan bli noen fantastiske fotomodeller :-D

 

The puppies are 2 weeks old and i have started to give them some meet. I think they can be some greate models :-D

15. Sept. I dag har valpene fått ormekur for første gang og de veier mellom 2, 2 og 2,6 kg.

 

Today the pups has been wormed for the first time and the weight is between 2,2 - 2,6 kg

 

16. Sept. I dag har de fått sitt førte måltid med mat, bestående av litt kjøtt og surmelk.

De er noen glupske små , så nå er det på tide med litt mere enn bare morsmelk.

 

Today they got they're first meal who was some meet and sour milk.

The time is in to give them more than breastmilk.

10. Okt. Da skal det endelig bli noen nye bilder av valpene som raskt nærmer seg 6 uker.

 

Then it will finaly be some new pictures of the pups who soon is 6 week old.

31. Okt. Har vært oppi fjellet med valpene, men det er ikke lett og fange dem på bilder.

De farer alle veier og synes tydeligvis at livet er herlig.

 

Have been up in the mountain with the puppies, but it's not easy to catsh them with the camera.

They fly in all directions and apparently find that life is wonderful.

8. Nov. Da er prøvesvarene på shunt testen kommet og alle valpene er friske, som forventet.

 

The results of the shunt test was fine, as expected.

 

 

14. Nov. Disse bildene ble tatt før de første valpene dro hjemme fra.

 

This picture was taken before the first puppies left home.

4. Des. Valpene har utviklet seg pent og nå må vi begynne med litt hus dressur, men lek og tur er fortsatt det vi bruker det meste av dagen til.

 

The puppies has developed nice and no it's time for some hous roules, but play and ride is still what we spend most of the day.

13. des. Ja nå nærmer julen seg og det er mye som skal gjøres, men hundene må ut uansett :-)

 

No it's soon christmas and a lot of thing to do, but the dogs need to go out anyway :-)

Melli har vært på sitt første ulvehund treff og her koser hun seg hjemme i sofa'n.

 

Melli has been at her first wolfhound meeting and here she enjoying herself on the couch.

Bursdagsjenta Melli, som vi har feiret ei hel helg!

Er nå 55 kg og 80 cm høy.

Vi ser frem i mot mange flere morsome år sammen:)

 

Klemmer herfra! <3 Liv og Melli.

 

Tully er en glad gutt. Litt "lange ører" i ny og ned. Hører at vi snakker til han men han gjør nu mest som han vil. Blitt litt bedre etter hvert som han vokser til. Han er et dovendyr og sofagris. Elsker å ligge i sofaen sammen med oss og få kos. Hater å være hjemme alene. Veldig glad i mennesker og piper og hyler når noen kjente kommer på besøk. Rart ikke halen er knekt flere ganger av all logringen. Ønsker svært gjerne å treffe alt og alle når vi er ute. Han er så stor at mange blir litt skremt, men det er bare til de få hilst. På hytta går han løs ute og da holder han seg innenfor en radius på 50-100m. Han har til og med badet/svømt i sommer. Tror ikke det er det beste han vet, men han gjør alt for å være sammen med oss.

Når vi er ute på tur har jeg han koblet i 15m lang line, og det fungerer bra. Da får han bevege seg litt frem og tilbake uten at det strammer i lina. Noen ganger trekker han, men da får han jo brukt litt krefter. Håper at vi skal få noen flotte skiturer til vinteren, og da skal han få trekke og løpe det han klarer. Vi får se hvordan det går.

Han veier nå 63 kg og er ca 86 cm på skuldrene.

Marianne og Jahn

 

Gratulerer med dagen til alle små! Helt utrolig at de er 1 år idag! Vi har nå hatt Alfie siden han var ca 11 uker (stemmer det, Hilde?) og vi har elsket hver eneste dag. Vi har jo Edgar fra før av (for dere som ikke kjenner oss, så er Edgar vår første ulvehund på 2,5 år nå) og de to har virkelig funnet hverandre. Alfie har siden dag 1 sett opp til storebror, og det har vært artig å se de vokse opp ilag. Alfie er en pøbel uten like! Han er en liten turbo som liker seg helst ute, uansett vær, og har masse energi å bruke. Alfie er uredd for det meste, og har sjekket ut hver krok hjemme hos oss, til og med taklampa over spisebordet. Vi har drevet med mye trening på alfie, og nå klarer han sitt, dekk, bli, nei, fot, blikk og søk. Vi har også prøvd ut agility på han, og han er kjempe flink på hopp.. slalom derimot er han ikke så god på!

Alfie veier nå ca 60 kg, men han er litt lav (vi har ikke målebånd, men han er værtfall lavere enn Buddy og Edgar) så han er en liten muskelbunt. Han har hvite sokker og en hvit tupp på halen, som forøvrig alltid logrer. Vår kjære Alfie blir ingen utstillingshund, så vi har nok latt håret gro litt overalt, men vi napper på ørene og prøver av og til slik at Hilde skal bli fornøyd, hoho! Vi har også klart å gjøre han veldig vant til å klippe klør og å rense øre + privatdeler, da ligger han bare rett ut. Når vi er ute å går tur med begge blir vi ofte stoppet og spurt om hvilke rase det er og om de spiser like mye som en hest (..ha. Vi har vel alle hørt den? ;) ) Alfie er så heldig at broren Buddy også bor i Trondheim, så han og Buddy leker av og til ilag i hundeparken, og så har vi jo fått besøk av Hilde + co i sommer. Det var stas, 7 ulvehunder i hus er ikke å forakte! Vi håper på å se de alle sammen igjen snart :D

Her er litt morsomme fakta om Alfie:

Favoritt mat: Egg og gjørme

Favoritt leke: Plastflaske og pinne

Beste venn: Edgar og Buddy

Favoritt sovestilling: Helst imellom mor og far, på langs, opp ned og utstrakt.

Favoritt hobby: Sang/uling. Edgar og Alfie er mester på å synge, og gjør det så ofte de kan.

Favoritt tur: Hundepark eller skog. Helst der det er gjørme og sølepytt.

Verste Alfie vet: Dusj etter sølepytt. FYSJ!

 

Stoor klem fra Monica, Anders, Alfie og Edgar <3

Hipp hurra for bursdagen min!

Jeg har lekt med broren min Alfi i dag og det var kjempe morsomt. Alle mennesker er jeg glad i og også hunder, men mange hunder som er veldig små bjeffer så høyt til meg og da går jeg, fordi det er ikke morsomt.

Sommeren har jeg stort sett brukt til mye bading, har svømt litt, men det har blitt mest vassing. Noen fjellturer har det også blitt.

På hytta er jeg ofte og der går jeg aldri i bånd. Bjørn og Berit sier at jeg er verdens fineste og godeste hund, men de synes visst ikke at jeg er så flink til å gå pent i bånd, noe jeg ikke forstår, jeg som drar og drar alt jeg klarer.

Jeg spiser fortsatt tre måltid om dagen med halvt om halvt med kokt kjøtt og tørrfor.

Yndlingsleken min er en kroketball og en stor barnespade av plast som jeg stjal på barnehagen som er ved siden av hytta.

For tre uker siden var jeg til veterinæren og veide meg og da var jeg 63 kg.På min ettårsdag i dag er jeg 90 cm høy og 90 cm lang

Bjørn og Berit håper de har målt rett.

 

Hei hei på dere :-) Grattis 9 -mnd-dagen !

 

Bildet er tatt 17. Mai hos min far.

Er hun ikke fin vel ? Verdens beste koseligste klokeste snilleste hund !

Vi har det veldig bra sammen, og for tiden er det store prosjekter utendørs i hagen. Jeg driver å graver opp og anlegger stein og hekker og plen helt på nytt, og Melli "hjelper til" med iver og lyst ;-) graver så jordspruten fyker og det er så mange deilige kvister og stokker og tygge på !! Og så mye rart som kryper og flyr og ….obs STIKKER …. oi! en litt hoven leppe og tulli hodet av et bistikk …… Og så deilig å ligge på bløt og kald jord, akkurat der det akkurat skulle gjøres noe ! Det blir litt kjeft å få da, men mest moro, og kos-kos i alle kaffepausene mine :-)

Vi har ikke hatt noe særlig fin Mai-måned, altfor kaldt og skikkelig rotbløyter med regn, så alt har blitt gjørmete og skittent og ting vil jo ikke gro, så løpebanen på plenen funker ikke ordentlig, Melli sklir stadig i svingen og er utålmodig til dette skal bli ferdig. Men, vi er visst lovet at «sommeren» kommer til neste helg, med normale temperaturer og sol. Og, blåmeisen i fuglekassen vår har unger som snart skal ut å lære og fly, så Det MÅÅÅÅ stemme!

Ellers så skal vi til vetten å veie og måle til uken, og få middel mot flott så vi ikke drar inn noen pels-leieboere denne sesongen. Har hørt at det er mye av disse snylterne i år, selv om det har vært kaldt.

Når det gjelder vekt , kan jeg anslå at hun veier ca 100 kilo. Det kjennes slik ut når hun skal sitte i fanget i hvert fall, og når jeg prøver løfte-dytte henne vekk fra plassen min i sengen ;-)…….og når folk spør om det er hun som går tur med meg……….tji hi

På turene våre nå har vi måttet repetere på all dressur, tror Melli er i puberteten ? Hun driver og skal tøffe seg litt, og er jo sinnsykt sterk ( med sine 100kg ;-)) når hun bykser av sted og skal «leke» med alle enten de går på 2, 3 eller fire ben, eller trilles på hjul….så jeg er ganske streng og nådeløs når det trengs. Den konsekvensen av å måtte gå hjem igjen, er jammen effektiv. Har gjort alvor av det noen ganger, og bare at jeg nevner det alternativet nå, hjelper til at hun skjerper seg litt. Men samtidig skal sies at hun har ikke noe vondt i seg overfor andre og er veldig lydhør når jeg roper henne til meg de gangene jeg har trodd hun stikker av. Det er synd det er så strengt med båndtvang her nå, men jeg skal tyvslippe henne på steder det er trygt og jeg vet hvem hun leker med etterhvert. Måtte le da hun fikk løpe sammen med en ung Irsk Setter jente, og de var sååå søte og flotte sammen, og Melli tok seg jo helt ut. Fikk høre at denne vesle rødbrune jakthunden pleide å gå 5 mil på skitur i uken…… Ikke rart jeg nesten ikke fikk med meg Melli hjem etterpå, så sliten som hun var ;-)

Du og dine må absolutt gjærne komme på besøk til meg hvis turen sørover inkluderer noen ekstra dager og en rundtur på Østlandet, det hadde vært veldig hyggelig, ikke sant !?

 

Kleeeeeeeeem

Melli & Liv

 

Har desverre ikke fått noe enda fra Varg i Bodø, men jeg vet at han har det fint og ofte er på Sandhornøya.

7 valper født den 30. august.

e: N uch Sir Ty O' Marksbay

u: Drumnaveigh av Black Glacier

Nyfødte valper, 5 gutter og 2 jenter. New born puppies , 5 boys and 2 girls.

4. Sept. Nå er valpene blitt 5 dager og de er fra 940 - 1190 gram.De spiser og sover og Drummie er en super mor.

6. Sept. I dag er de 1 uke og jeg har klippet klør for første gang.

Drummie var med på tur i skogen for første gang,og kosa seg virkelig sammen med de andre hundene.

 

Today they're 1 week and i have kutt the claws.Drummie was with us out in the field, and she realy enjoied it.

22. Sept. I helga har valpene flyttet ned og fått bedre plass. Drummie taklet det veldig bra men passer på så ikke de andre hundene kommer inn i valpebingen.

 

This weekend the puppie's have moved down and get more space. Drummie is ok with it, but she make sure that the other dogs is not comming into they're place.

27. Sept. Tiden går fort når man har valper. Men her kommer endelig bilder, ca 3 1/2 uke gamle.

 

The time is running fast with puppies in the house. Here they are at last, ca 3 1/2 week old.

1. Okt. Har gjort et forsøk på å ta 4 ukers bilde av valpene oppstilt, med blandet hell.

 

Have tryed to take 4 week picture of the puppies standing, with mixed success,

2. Okt. Da har valpene vært ute for første gang, tror de syntes det var litt skummelt til å begynne med, men etterhvert kosa de seg masse.

 

The first trip outside the house was a bit gloomy, but afther a while they seems to be happy.

14. Okt. Disse bildene ble tatt den 12.okt. og i farta ble nr. 4 og 5 byttet om. Men de er da der :-)

 

When the picture was taken nr. 4 and 5 was switched. But they still are there :-)

24. Okt. Har blitt lite bilder her etter at Finn døde, men livet må gå videre og valpene viser ingen tegn på sorg og gir meg så uendelig mye glede (og arbeid) :-D

Disse bilde ble tatt sist helg og nå vokser de virkelig som ugress.

3. Nov. Da er shunt testen foretatt og det er bare å vente på resultatene.

 

Then they are testet for shunt, and it's just to wait for the results.

4. Nov. Nå er valpene blitt 9 uker og begynner å ligne på en liten irsk ulvehund.

 

No the puppys are 9 weeks old and look like an tiny irish wolfhound.

6. Nov. Fjelltur med store og små :-D

Alfie har hjulpet til med å pynte til jul og det blir man sliten av :-)

 

Alfie has helped to decorate for Christmas and that gets you tired :-)

#¤#¤#¤#

 

Ta kontakt for en hyggelig ulveprat.

Get In contact for a wolfhound talk.

 

 Hilde Lorentzen

                   Sentrumsvn. 48                  

8646  Korgen

     tlf:75191399/mobil:47361506 

     epost:  irsk@ulvehund.com